dimecres, 7 d’agost del 2013

OFICI

De l'ofici de terrisser en podem gaudir sortosament i, si més no, en unes quantes fires que anyalment  es celebren al nostre país i també arreu de l'estat.
Terrissa o ceràmica, pisa o majòlica...En un ofici ancestral. El més antic, potser? L'art del fang, de l'argila...Terra, fang.
La necessitat i les manetes dels primers humans ens van facilitar la vida en una quantitat de recipients d'infinitat de mesures i utilitats. De la sitja neolítica al vas votiu o a la ceràmica fina vidriada i historiada..
Un  passeig per Argentona en la seva Festa del Càntir, per Sant Domènec el 4 d'Agost, ens permet descobrir gent d'ofici : terrissers i ceramistes. Alguns de tradició familiar que adaptant-se als nous temps i moda continuen oferint les peces de la seva tradició terrissera. Veurem la ceràmica més decorativa, original i artística on les peces més antigues també fan acte de presència en les parades dels brocanters.
El càntir protagonista de la festa té un museu dedicat a Argentona i és de visita obligada. Descobrireu tot el que volíeu saber del càntir.
Enguany podem veure dues exposicions d'una qualitat artística excepcional : La ceràmica colonial cusqueña (Perú) recuperada de Julio Gutiérrez a la Casa Gòtica ( oberta fins el 18 d'Agost) i  Peschiamo tutti nello stesso mare d'Ivana i Saura VIGNOLI ( fins el15 de Setembre) al Museu del Càntir.
Un clic a la foto i podreu veure unes quantes fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada